top of page

ΝΕΑ - ΑΡΘΡΑ

Σεμινάριο Postural Pilates

Η ASSOCIAZIONE ITALIANA PILATES - PILATES PHYSICAL TRAINING RESEARCH® σε συνεργασία με το γυμναστήριο ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα : A. Postural Pilates: βασικές αρχές - μεθοδολογία, Β. Τεχνικές αξιολόγησης της στάσης του σώματος, Γ. Τεχνικές αντιμετώπισης της κακής στάσης μέσω της γυμναστικής

Το πρωτόκολλο των ασκήσεων POSTURAL PILATES της μεθόδου PILATES PHYSICAL TRAINING RESEARCH®, αναπτύσσει τον μυϊκό τόνο και την ελαστικότητα του σώματος και βελτιώνει τη δύναμη και την ισορροπία του. Αυτή η μέθοδος εκγύμνασης ενεργοποιεί τους μύες του σώματος που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της σωστής στάσης. Με την εξισορρόπηση και την εναρμόνιση των μυϊκών ομάδων, βελτιώνεται ή διορθώνεται η κακή στάση και η μυϊκή αδυναμία που προκαλείται από τις λανθασμένες συνήθειες στην καθημερινή μας ζωή. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ -Μέθοδος Pilates Physical Training Research®: έρευνα, ανάλυση και οι βασικές αρχές της. -Postural Pilates: βασικές αρχές και μεθοδολογία. -Ποιοι είναι οι άξονες και τα επίπεδα μέσω των οποίων το σώμα ρυθμίζει και διαχειρίζεται την κίνηση; -Πώς λειτουργεί το σώμα στον χώρο; -Η αλλαγή του προσανατολισμού του σώματος στο χώρο αλλάζει τις μεταξύ τους σκελετικές σχέσεις ; -Ευθυγράμμιση του σκελετού και ο άξονας του σώματος: πώς οργανώνεται η στάση του σώματος και με ποιόν τρόπο λειτουργούν και συνεργάζονται τα διάφορα τμήματα που το απαρτίζουν; -Θέση και στάση: τι σημαίνει ο όρος στάση του σώματος; Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που ρυθμίζουν τη στάση του σώματος; Τι είναι οι ορθοστατικοί μύες και πώς λειτουργούν; Τι σημαίνει κέντρο βάρους του σώματος και ποιος είναι ο ρόλος του; -Τεχνικές αξιολόγησης της στάσης του σώματος και αντιμετώπισης της κακής στάσης μέσω της γυμναστικής.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: -Πρακτική εξάσκηση στην μέθοδο POSTURAL PILATES, διδακτική βοήθεια.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ: Αποφοίτους ή προπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Αθλητικών Επιστημών, Χορευτές, αθλητές, Φυσικοθεραπευτές, personal trainers, Pilates instructors, επαγγελματίες στον τομέα των Ολιστικών θεραπειών, και σε επαγγελματίες του χώρου της άθλησης που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στον τομέα των ασκήσεων Pilates και να ενσωματώσουν νέες τεχνικές στην δουλειά τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 11:00 ΕΩΣ 14:00 ΚΟΣΤΟΣ: 90 € ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Λίγα λόγια για τις εισηγήτριες :

Barbara Piga, MA, Bsc, Ba, Μaster in Posturologia Clinica " Είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι το σώμα μας είναι το κατ’ εξοχήν όργανο μέσω του οποίου ο άνθρωπος εκφράζεται, επικοινωνεί, εισέρχεται σε σχέση με τον κόσμο. Ως χορογράφος και χορεύτρια, το σώμα με συναρπάζει για τις ικανότητες αντίληψης, επικοινωνίας και έκφρασης. Οι μελέτες που ανέλαβα στον τομέα της επιστήμης της κίνησης (Physical Education / Sport Science) και το Μεταπτυχιακό στην Clinical Posturology μου επιβεβαίωσαν ότι το ανθρώπινο σώμα είναι μια θαυμάσια και πολύπλοκη μηχανή για να εξερευνηθεί. Η εμπειρία που απέκτησα κατά τη διάρκεια αυτής της πανεπιστημιακής μου πορείας και έρευνας με οδήγησε να εμβαθύνω και σε άλλους τομείς που παρεμβαίνουν στις τεχνικές έκφρασης σώματος. Δημοσίευσα το βιβλίο "Το βάρος του χώρου στο σώμα, το βάρος του σώματος στο χώρο" και το πάθος για έρευνα και μελέτη με οδήγησε να αναπτύξω και να δημιουργήσω το Pilates P.T. R®."

ΚΑΝΝΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ BSc, Master in Posturologia Clinica Σπούδασε την επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και εξειδικεύτηκε στην διορθωτική γυμναστική, δουλεύοντας τα τελευταία 20 χρόνια στον τομέα της αποκατάστασης της κακής στάσης του σώματος και των μυϊκών ανισορροπιών λόγω σκολίωσης, κύφωσης και λόρδωσης. Το μεταπτυχιακό στην Clinical Posturology στο Istituto Di Alta Formazione της Ρώμης πρόσθεσε ένα σπουδαίο κομμάτι γνώσεων πάνω στην συνολική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος καθώς και στον τρόπο αντιμετώπισης των προαναφερθέντων προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης μέσω της διορθωτικής-ορθοσωμικής γυμναστικής.

bottom of page