top of page

ΝΕΑ - ΑΡΘΡΑ

Λορδωτική και κυφωτική στάση


Το ανθρώπινο σώμα είναι μία πολύπλοκη κατασκευή από ανομοιογενή βιολογικά υλικά, τα οποία με τη ρυθμιστική δράση του νευρικού συστήματος, αλληλοεπηρεάζονται και συντονισμένα δίνουν την δυνατότητα εκτέλεσης πολύπλοκων και πλαστικών κινήσεων. Επιπλέον συντελούν έτσι, ώστε το σώμα να είναι σταθερό και ικανό να αντέξει μεγάλα φορτία, τα οποία προέρχονται από κινητικές δραστηριότητες ή από εξωτερικές δυνάμεις.


Η ανάπτυξη της τεχνολογίας φέρνει μαζί κι ένα γρήγορο ρυθμό ζωής και εργασίας. Οι εργασίες αυτές γίνονται συνήθως σε μη φυσιολογικές στάσεις, διαρκούν πολύ και αν πρόκειται για νέο άτομο, έχουν συνέπειες στην περαιτέρω ανάπτυξη του.


Αυτή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη στα παιδιά, διότι η κακή στάση και το κάθισμα κατά την παραμονή τους στο σχολείο, στο σπίτι όταν διαβάζουν ή όταν βλέπουν τηλεόραση, επιφέρει, μαζί με την υποκινητικότητα, αλλαγές πρώτα απ’ όλα στην σπονδυλική στήλη και στα πέλματα. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την ασυμμετρία του σώματος.


Για να διατηρήσουμε τη σωστή στάση, οι μύες, οι σύνδεσμοι, τα οστά κα οι αρθρώσεις θα πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία.




bottom of page